REFERENTIES

Wat heb je mijn in mijn werk bij IBN Ghaldoun (Islamitische school in Rotterdam) geweldig ondersteund! Het heeft me altijd het gevoel gegeven er niet alleen voor te staan; wat een voorrecht ! Dank voor je deskundigheid en je trouw.

Truus de Haan, directeur VO

--------------------------

Op het terrein van ingewikkeld gedrag / kwetsbare jongeren ligt jouw expertise en drive : Marokkaanse jongeren in Slotervaart; leerlingen op de Utrechtse school, vastgelopen jongeren op School2Care enz. Jij spreekt schoolleiders en docenten aan en functioneert als een geweten: “In dit rijke land hebben we de plicht hen hun toekomst te laten ontdekken’.

Gerard van den Hoven, directeur APS

--------------------------

Lieve Dolf, je was een inspirende en bevlogen collega, mijn leermeester in het werk, gesprekspartner in opvoedings- en liefdesperikelen en loopbaanadviseur. Ik houd van de zoektocht met jou naar de grote vragen van het leven. Als vriend ben je een rijkdom voor mij.

Dini van Donselaar

--------------------------

Ik herinner me een gevleugelde uitspraak die op veel scholen in praktijk is gebracht door vormen van leerlingenparticipatie, bijvoorbeeld peermediation; “Doe niets wat leerlingen zelf kunnen!”

Otto de Loor, trainer/consultant

--------------------------

Het was soms lastig werken met Dolf wat organisatie en planning betreft. Maar altijd weer was er een reden om dat te blijven doen, want wat ie deed was (en is) ongelooflijk knap. Dat vinden niet alleen zijn collega's en vrienden. Dat vinden vooral de leerkrachten in Nederland, in Griekenland, in Kosovo, in Duitsland, op de Antillen en in Brazilie. Want als er iets duidelijk is: ze lopen met hem weg.

Boudewijn van Velzen, directeur APS international

--------------------------

Er zijn weinig mensen waarvan ik meer geleerd heb in mijn leven als van jou. Maar misschien nog belangrijker… er zijn maar enkele mensen bij wie ik op GUNNEN en BEWONDEREN zo hoog zit als bij jou.

Henno Oldenbeuving, YoungWorks

--------------------------

Dolf, je hebt me geleerd grensverleggend te denken, Je deelt je enthousiame, je liefde voor probleemleerlingen, voor mensen, je vak. Ik spreek van geluk dat onzen samenwerking niet blijft bij dit moment.

Dyane Brummelhuis, directeur NOVA

--------------------------